Ozon Tedavisi

Okunma Sayısı
32565
Medyanın son dönemde daha fazla ilgi göstermesi nedeniyle, ozon ve ozon tedavisi daha fazla merak edilmeye başlandı. Ozon tedavisinin merak edilen tüm yönlerini sizlere açıklamak istiyorum. Ozon kelimesinin anlamı kötü kokudur. Ozon adı verilen gazın kokusu kötü olsa da sağladığı faydalar oldukça iyi. Bildiğimiz gibi canlı olan hücrelerin devamlılığı için en büyük gereksinimi  havadır. Yemek yemeden aylarca yaşamamız mümkün. Su içmeden de günlerce yaşamımızı sürdürebiliriz. Fakat söz konusu havasızlık olduğunda yaşam sadece birkaç dakika sürebilir. Yani oksijen ya da bir başka deyişle hava biz canlıların olmazsa olmaz ihtiyacıdır. Hücrelerimizin enerji üretebilmesi için de oksijene ihtiyacı vardır. 
 
Ozon ise oksijenden daha güçlü bir elementtir. Atmosferin üst katmanlarında yer alan ozon gezegenimizde ancak geçici sürelerle bulunabilmektedir. Bunun için gök gürlemesinin eşlik ettiği yağmurlu havaların oluşması gerekir. Hücrelerimizin enerji üretimi için ihtiyaç duyduğu oksijeni karşılama noktasında ozon daha büyük bir katkı sunar. Yani ozonu bir tedavi yöntemi olarak kullanarak yaşam kalitesini arttırmak mümkündür. Ozon aynı zamanda temizleme etkisi de bulunan bir element. Bu yüzden tıpta “aktif oksijen” olarak da kullanılmaktadır. Kan dolaşımını belirgin bir düzeyde arttırabilme özelliğine sahip olan ozon sayesinde sadece dolaşımı arttırmakla kalmayıp, fonksiyonlarını yitirmiş olan organların yeniden aktif olması da sağlanabilmektedir. Migren, kas romatizması, depresyon, beyin felci, parkinson, alzhiemer ve daha pek çok rahatsızlığın tedavisinde terapötik destek faktörü olarak ozon tedavisi umut vaat edebilmektedir. Yan etkisi bulunmayan ozon tedavisi destek tedavi yöntemi olarak şeker hastalığı, halsizlik ve yorgunluk gibi çeşitli hastalık ve şikayetlerin giderilmesinde de tercih edilebilmektedir. 
 
Elbette ozonun olumlu etkilerinden sadece bu hastalıkların tedavilerinde faydalanılmıyor. Dolaşım bozukluğu hastalıkları, romatizma, kireçlenme, viral rahatsızlıklar gibi çeşitli hastalıkların  tedavisinde gayet başarılı neticeler elde edilebilmektedir. Yara dezenfeksiyonu, bakteri ve virüse bağlı hastalıkların tedavisinde de ozon kullanılabilmektedir. Hastanın yaşına, hastalığın durumuna ve çeşitli faktörlere bağlı olarak ozon terapisi uygulama şeklini belirliyoruz. En çok uyguladığımız yöntemler ise şöyle: 
 
Major Otohemoterapi
 
Major otohemoterapi yönteminde hastalarımızdan kan alarak ozon gazı ile temizliyor ve yeniden hastamıza veriyoruz. 
 
Minör Otohemoterapi
 
Bu yöntemde hastamızdan az miktarda kan alıyoruz. Kanı diğer yöntemde olduğu gibi ozon ile temizliyor ve hastamıza kalçadan kas içerisine veriyoruz. 
 
Rektal Ozon Terapisi
 
Rektal ozon terapisi de özel kanüller kullanarak rektal yoldan ozon gazı verilmesi şeklinde uygulanan bir ozon tedavisi yöntemidir. 
 
Kulak İnsuflasyon Terapisi
 
İsminden de anlaşılabileceği gibi bu tedavide kulak yolu üzerinden ozon gazı verilmekte ve bu şekilde tedavi desteği sağlanmaktadır. 
 
Ozonlu Su ile Tedavi
 
Üst solunum yolu rahatsızlıkları ile yara tedavilerinde ozonlu su kullanarak başarılı neticeler elde edebiliyoruz. Ozonlu suyun yanı sıra ozonlu yağ karışımları da hazırlayarak kullanabiliyoruz. Bu durumda lavaj yolu ile ozonun faydalı etkilerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. 
 
Ozon tedavi yöntemlerinde terapötik uygulamalar pek çok faktöre göre belirleniyor. Hastamızın yaşı, cinsiyeti, hastalığının durumu, tedavi yöntemlerinde vücudunun verdiği tepkiler gibi çeşitli hususları dikkate alıyoruz. Bu hususların değerlendirmesine göre tedavi programlarımızı belirliyor ve uyguluyoruz. Yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemi olması gibi olumlu yönlerinden faydalanarak ozon terapilerini hastalarımıza destek amacıyla uygulamaktayız.